DR. BALOGH ENIKŐ

FOGSZABÁLYOZÓ SZAKORVOS

doctor

2018-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Fogrovostudományi Karán. Az egyetem évei alatt bár minden fogorvosi szakirányban találtam valami szépet és szerethetőt a fogszabályozás iránti érdeklődésem még inkább felerősödött. Már a diplomaszerzés évében elkezdtem a rezidensképzést a Semmelweis Egyetemen Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében. Az elmúlt években rengeteg lehetőségem nyílt a legnagyobbaktól tanulni. Hatalmas hálával és köszönettel tartozom tutoromnak, Dr. Horváth János Főorvos úrnak.

Részt vettem számos hazai és külföldi konferencián például 2018-ban Prágában a Dental Summiton, 2019-ben Bercelonában a BCN Ortho Congressen, 2021-ben A Római GET Symposiumon. . Az Euroópai Orthodonciai társaság, a European Aligner Society, a Magyar Állcsont-Orthopédiai és Fogszabályozási Társaság tagja vagyok. Publikációim digitális fogszabályozás témában jelentek meg.

2019-ben tartottam előadást Siklóson a VIII. Tóth Pál Vándorgyűlésen, ami az MFE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság Szompóziumán, szintén fogszabályozás témában.

2021-től vagyok a fogszabályozás Fogszakorvosa, de a tanulást a fejlődést azóta is folyamatosan tart. 2022-ben részt vettem Dél-Koreaban Seolban a Yonsei University Mini Rasidency programján, 2023-ban Antwerpenben A Perio Master Clinic konferencián, Torinoban Az EAS-European Aligner Society éves konferenciáján, Osloban EOS, a Európai Ortodonciai Társaság éves konferenciáján, Firenzében a Leone Symposiumon, Budapesten az American Ortho képzésein, Savaria Dent által Szervezett Geiorgio Fiorelli előadásán, ősszel Rómában a 2. Biomechanikai Világ Symposiumon és a SIDO konferencián.

Friss diplomásként a rezidens képzés mellett a DentálKópé mesebeli gyerekfogászaton vettem fel a harcot a fognyűvő manókkal. Bár mára már a hivatásom gyakorlása főként szakterületemre, a fogszabályozásra szűkült le, a mai napig foglalkozok gyerekfogászattal is. Mindig kihívás gyerekeket kezelni. A gyermekfogászati kezelés során legfőbb célom elérni, hogy a gyerekek szeressenek fogorvoshoz járni, váljanak lelkes fogmosókká, értsék meg a szájápolás miértjét és fontosságát még mikor tejfogaik vannak, hogy amikor már maradó fogaik lesznek, tudatosan figyeljenek oda azok épségére, igényük legyen a rendszeres kontrollra és önfeledt mosollyal, magabiztos felnőttként tudjanak jó példát mutatni a következő generációknak. Nem utolsó sorban a fogszabályozás alapfeltétele is a jó szájhigiéna és a rendszeres kontroll. Szeretem a komplex kezeléseket, hiszek a csapatmunka sikerében. Hivatásom a fogszabályozás és az életre szóló mosolyok.

PUBLIKÁCIÓIM Dr. Balogh Enikő, Dr. Horváth János, Dr. Németh Orsolya, Dr. Kivovics Péter : A látható fény tartományában működő digitális 3D képalkotás ortodonciai felhasználása, az ortodonciai digitális 3D modellek készítésének technikája és eszközei Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, Magyar Fogorvos 2018/4 191- 195. o. (online 33 -37. oldal) Dr. Balogh Enikő, Dr. Horváth János, Dr. Németh Orsolya, Dr. Kivovics Péter: A 3D nyomtatás és hatása a digitális ortodoncia fejlődésére, Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, Magyar Fogorvos 2019/1 32-37. o.

ELŐADÁSAIM 2019. nov. 7-8. VIII. Tóth Pál Vándorgyűlés- az MFE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság Szompóziuma (Siklós) Dr. Balogh Enikő, Dr. Németh Orsolya, Dr.Horváth János : A progén formakör differenciál diagnózisa különös tekintettel a condylus mandibulae CO és CR helyzetére

KURZUSOK, KONFERENCIÁK 2018. okt.19-20. Dental Summit (Csehország, Prága) 2018.nov.9 Radiodental CBCT kurzus (Budapest) 2018.nov 23-24 ParoImplant (Budapest) 2018. dec. 1. Denti alap implantációs kurzus (Budapest) 2019. jan. 18, febr. 22. Minicsavarok alkalmazása a fogszabályozásban (SavariaDent, Budapest) 2019. jan. 23-24. Sürgősségi Betegellátás tanfolyam (Semmelweis Egyetem) 2019. febr. 15-16. III. Radio Dental Extra Szimpózium és Baráti találkozó Digitális Volumentomográfia avagy a CBCT használata (Lajosmizse) 2021 szeptember- GET Symposium 2020 -(Olaszország, Róma, eredeti időpont 2020.május 1-2.) ​

 • 2018
  Fogorvosi diploma (Semmelweis Egyetem)
 • 2018
  Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet fogszabályozás osztályán rezidensi képzés
 • 2018
  Dentál Kópé gyermekfogászati rendelő orvosa
 • 2020
  Intellident Fogorvosi Rendelő - fogszabályozó és gyermekfogászati specialista
 • 2021
  Fogszabályozó fogszakorvos