DR. BALOGH ENIKŐ

FOGSZABÁLYOZÓ SZAKORVOS

doctor

2018-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Fogrovostudományi Karán és még az évben elkezdtem a rezidensképzést a Semmelweis Egyetemen Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetben. Az érdeklődésem a fogszabályzás iránt már korábban kialakult, minthogy egyáltán a fogorvosi egyetemre jelentkeztem volna. Az egyetem évei alatt bár minden fogorvosi szakirányban találtam valami szépet és szerethetőt a fogszabályozás iránti érdeklődésem még inkább felerősödött. Az elmúlt években rengeteg lehetőségem nyílt a legnagyobbaktól tanulni. Hatalmas hálával és köszönettel tartozok tutoromnak, Dr. Horváth Jánosnak. Részt vettem számos hazai és külföldi konferencián például 2018-ban Prágában a Dental Summiton, 2019-ben Bercelonában a BCN Ortho Congressen, 2021-ben A Római Symposiumon. Az Euroópai Orthodonciai társaság tagja Publikációim digitális fogszabályozás témában jelentek meg.

2019-ben tartottam előadást Siklóson a VIII. Tóth Pál Vándorgyűlésen, ami az MFE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság Szompóziumán, szintén fogszabályozás témában.

Friss diplomásként a rezidens képzés mellett a DentálKópé mesebeli gyerekfogászaton vettem fel a harcot a fognyűvő manókkal és ez csata a mai napig nem ért véget. Mindig kihívás gyerekeket kezelni, hiszen nagyon sokfélék és szinte mindegyiküknél más út vezet a sikeres kezeléshez. A gyermekfogászati kezelés során legfőbb célom elérni, hogy a gyerekek szeressenek fogorvoshoz járni, váljanak lelkes fogmosókká, értsék meg a szájápolás miértjét és fontosságát még mikor tejfogaik vannak, hogy amikor már maradó fogaik lesznek, tudatosan figyeljenek oda azok épségére, igényük legyen a rendszeres kontrollra és önfeledt mosollyal, magabiztos felnőttként tudjanak jó példát mutatni a következő generációknak. Nem utolsó sorban a fogszabályozás alapfeltétele is a jó szájhigiéna és a rendszeres kontroll. Az Intellident Fogorvosi Rendelő filozófiája a megelőzés, melynek fontosságában maximálisan hiszek, ráadásul számomra rendkívül fontos, hogy minőségi munkát elváró és nyújtó, folyamatosan fejlődést biztosító, mégis családias közegben űzhessem a hivatásomat. 2020-ban váltam az Intellident csapat tagjává. Kollégáimnak köszönhetően rögtön otthon éreztem magam a rendelőben. Szeretném. ha páciensem is megismernék ezt a mindig jókedvű és biztonságos közeget és amellett, hogy önfeledt mosolyokat varázsolunk, öröm lenne számukra minden találkozásunk.

PUBLIKÁCIÓIM Dr. Balogh Enikő, Dr. Horváth János, Dr. Németh Orsolya, Dr. Kivovics Péter : A látható fény tartományában működő digitális 3D képalkotás ortodonciai felhasználása, az ortodonciai digitális 3D modellek készítésének technikája és eszközei Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, Magyar Fogorvos 2018/4 191- 195. o. (online 33 -37. oldal) Dr. Balogh Enikő, Dr. Horváth János, Dr. Németh Orsolya, Dr. Kivovics Péter: A 3D nyomtatás és hatása a digitális ortodoncia fejlődésére, Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, Magyar Fogorvos 2019/1 32-37. o.

ELŐADÁSAIM 2019. nov. 7-8. VIII. Tóth Pál Vándorgyűlés- az MFE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság Szompóziuma (Siklós) Dr. Balogh Enikő, Dr. Németh Orsolya, Dr.Horváth János : A progén formakör differenciál diagnózisa különös tekintettel a condylus mandibulae CO és CR helyzetére

KURZUSOK, KONFERENCIÁK 2018. okt.19-20. Dental Summit (Csehország, Prága) 2018.nov.9 Radiodental CBCT kurzus (Budapest) 2018.nov 23-24 ParoImplant (Budapest) 2018. dec. 1. Denti alap implantációs kurzus (Budapest) 2019. jan. 18, febr. 22. Minicsavarok alkalmazása a fogszabályozásban (SavariaDent, Budapest) 2019. jan. 23-24. Sürgősségi Betegellátás tanfolyam (Semmelweis Egyetem) 2019. febr. 15-16. III. Radio Dental Extra Szimpózium és Baráti találkozó Digitális Volumentomográfia avagy a CBCT használata (Lajosmizse) 2021 szeptember- GET Symposium 2020 -(Olaszország, Róma, eredeti időpont 2020.május 1-2.) ​

 • 2018
  Fogorvosi diploma (Semmelweis Egyetem)
 • 2018
  Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet fogszabályozás osztályán rezidensi képzés
 • 2018
  Dentál Kópé gyermekfogászati rendelő orvosa
 • 2020
  Intellident Fogorvosi Rendelő - fogszabályozó és gyermekfogászati specialista
 • 2021
  Fogszabályozó fogszakorvos