Csontpótlás, ínyplasztika

Csontpótlás

Rendelőnk egyik specialitása, büszkén állíthatjuk, hogy sok fogorvos kolléga keres meg bennünket az ország több pontjáról, hogy működjünk együtt pácienseik ellátásában és végezzük el azokat a sebészeti beavatkozásokat, melyek során egy korábban implantációra alkalmatlan csontterületben elvégezhetővé válik a fogbeültetés és ezzel a fix fogpótlás lehetősége. Sokszor olyan esetekkel birkózunk meg, amelyeket más kollégák nem vállaltak el, mondván a páciens nem alkalmas az implantációra. Nem hitegetjük pácienseinket, valóban vannak annyira kiterjedt csonthiányok, amikor a ma ismert módszerekkel mi sem tudunk csodát tenni. Sok eset azonban egy komplex szemlélettel, a legújabb műtéttechnikák ismeretével és a leginkább kipróbált, klinikailag igazolt hatású prémium csontpótló segédanyagok használatával a korábban reménytelennek hitt esetek is elláthatóak. Nagyon sokféle műtéttechnika létezik, melyek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy ki tudjuk választani pácienseink számára, hogy melyik az a módszer, mely a lehető legkisebb traumával a lehető legstabilabb eredményt hozza. Vannak módszerek, mely a szájüreg egyéb területeiről nyert saját csontot részesítik előnyben, míg más esetekben a nagy tisztaságú csontpótlók, szintetikus anyagok használata kedvezőbb. Vannak olyan technológiák, melyeket már a 70-es évek óta nagy biztonsággal használnak a fogorvosok, mint az arcüreg alalpjának megemelésére szolgáló ún. sinus lift; más technikák, mint a saját vérből nyert vérlemezke készítmények használata még most is újabb és újabb lehetőségek kiaknázását ígéri.

A mi dolgunk, hogy szerteágazó tapasztalatunkkal elvezessük Önt a döntési folyamatban egy olyan nagy biztonsággal alkalmazható, fájdalommentes módszer irányába, mely biztosítja az implantáció elvégezhetőségét és a fix fogpótlás készítésének lehetőségét.

cover
cover
cover


Ínyplasztika

Néha sok, néha kevés... Minkét probléma esztétikai és funkcionális zavart okozhat pácienseinknek.

Az ínyvisszahúzódások eredete többféle kórfolyamat lehet. Rossz fogmosási technika áll legtöbbször az okok mögött, azonban egy rosszul kivitelezett tömés, a fogak illeszkedésének rendellenessége, helyzeti eltérés, fogszabályozás során a fogívből kifelé mozduló fogak... stb.

A műtéti beavatkozást sokszor megelőzi fognyaki tömés készítése, mely helyreállítja a hiányzó fogzománcot, ugyanakkor a gyökér területére nem terjed ki, helyet hagyva az ínyszövetnek.

A sebészi kezelés nem csak az íny „visszahúzását” célozza meg, hanem az ínyszövet vastagításán keresztül teszi stabilabbá az eredményt, mely a műtétet követő időkben nem húzódik újból vissza, sőt a szövetek éréséből következően egyre szebb eredményt várhatunk.

cover
cover
cover
cover


Más esetben a pácenseink panasza, hogy rövid, négyzetes alakú fogaik mellett hosszú ínyszakaszt mutatnak mosolygáskor, mely esztétikailag előnytelenné teszi mosolyukat.

Ilyenkor az ínyszövet-többlet eltávolításával, a fogakat fedő külső csontlemez kontúrjának megváltoztatásával érhetjük el a megfelelő esztétikai eredményt.

cover
cover